Alle systemen zijn operationeel

Incidenten

donderdag 8 april 2021

Wijkcentrales Graafschade Pesse

Als gevolg van schade aan glasvezelkabels, ontstaan door een gestuurde boring in de nabije omgeving van de wijkcentrale in Pesse, kan het zijn dat u momenteel geen verbinding kan maken met ons netwerk. De aannemer werkt aan een oplossing om de ontstane schade te herstellen, de verwachting is dat dit tot en met morgen (einde van de dag) kan duren.

Dit geld in ieder geval voor de volgende postcodes:

7933PH 7933TG 7933TH

Onze excuses voor het ongemak.

 • Alle aansluitingen zijn inmiddels weer operationeel. De kabel is opnieuw gelast en de aannemer meldt het incident als verholpen.

 • ** Update van de aannemer ** De monteurs zijn ter plaatse. De Kabel moet worden geknipt om een nieuwe kabel te kunnen lassen. Klanten zullen hierdoor uitval hebben. Dit gaat dadelijk gebeuren. Volgend bericht nadat lassen is afgerond.

 • ** Update van de aannemer ** Alle vezels zaten rond 17.00 uur weer aan elkaar op de locatie waar de schade zich bevond. Maar er zit nog teveel demping op de vezel naar de klanten toe, waardoor nog niet alle klanten online zijn. We zijn nu verder aan het onderzoeken waar de demping vandaag komt. Mogelijk is er zoveel kracht tijdens de schade op de kabel gekomen (voedingskabel was in de boorkop gedraaid van een gestuurde boring, dat mogelijk een verdeelpunt verderop ook nog een tik heeft gehad. Een nieuwe update volgt zo snel mogelijk.

 • ** Update vanuit de aannemer ** De boringen zijn gereed, en de kabel is volledig geblazen. Het aan elkaar lassen gaat zo beginnen. We hopen rond 17.00 de kabels aan elkaar te hebben en alle klanten actief. Dus de komende uren zullen de klanten weer één voor één in de lucht komen. Als het laswerk gereed is zal de afsluitende update verstuurd worden.

 • ** Update vanuit de aannemer ** Vanmiddag is bij het maken van een gestuurde boring door een derde partij een 192vz kabel van RE-NET Hoogeveen/RENDO Fiber geraakt. Hierdoor is uitval van een dertigtal klanten aan de orde, allen op 1 ODF in de PoP PES-01. Herstel zal even op zich laten wachten want hiervoor moet een nieuwe gestuurde boring worden gemaakt. Op dit moment wordt bekeken hoe op de snelst mogelijke wijze herstel kan worden gerealiseerd, dit zal echter niet meer vandaag zijn vanwege de complexiteit.

 • woensdag 7 april 2021

  Netwerkregio's Verstoring internet Brabant

  In verband met onderhoud bij een netwerkleverancier is een deel van onze diensten in Brabant tijdelijk onderbroken geweest. De automatische omleiding over een backup traject werkte niet naar behoren. Alles is inmiddels weer operationeel. Onze excuses voor het ongemak.

  dinsdag 6 april 2021

  Geen incidenten gemeld

  maandag 5 april 2021

  Geen incidenten gemeld

  zondag 4 april 2021

  Geen incidenten gemeld

  zaterdag 3 april 2021

  Geen incidenten gemeld

  vrijdag 2 april 2021

  Geen incidenten gemeld